11 februar 2017

London - ustvarjanje

Ker ne gremo velikokrat kam daleč, sem si želela, da bi ostalo to potovanje malim v lepem spominu - in za to se splača malo potrudit:). Da jim ne bi bilo dolgčas na letalu/v avtobusu/v hotelu, če bi bilo mrzlo in deževno in ne bi mogli bit ves čas zunaj... sem naredila vsakemu eno spiralno zvezano knjižico:
Notri so bile sprintane nalogice v zvezi z londonom, večina iz activityvillage: labirinti, iskanje besed v kvadratu črk, napisat kaj o vsaki znamenitosti, ki smo jo videli, kako jo narisati...
Nekaj pa sem jih naredila posebej in vzela na letalo lepilo, da bi lahko sestavili rdeči dvonadstropni avtobus že tam (no, na letalu je to delala samo zlatolaska, temnolaska se je igrala s tangramiji, mali princ je pa vse skupaj prespal:D). Je pa zato ustvarjal doma:
 V žepku knjižice je imel torej vsak otrok narezan (ker na letalo ne smeš nest škarij) rdeč in črn papir za rdeči avtobus in en origami kvadratek za zgibat  letalo - tudi to so delali šele doma in potem so preizkušali, katero boljše leti (na srečo, ker potniki verjetno ne bi bili navdušeni nad takimi preizkusi;)... In komentirali, da je na srečo pravo letalo letelo boljše kot ta papirnata:D. Jah, no, nismo ravno strojni inženirji;)...
 Doma smo naredili tudi London eye (Londonovo oko), zelo shematično in zelo na hitro (iz kartona in z zrakom napihnjenih vodnih balončkov), vendar je delovalo (se vrtelo) zelo dobro in mali so bili navdušeni:). 
Kako naredite? Iz večje kartonaste škatle odrežete krog (če je škatla manjša, zalepite dva dela skup, pravokotno enega na drugega, da pregibi ne bojo motili, nam se je dobro obneslo:), napihnete vodne balončke, jih s selotejpom prilepite na obod in v sredino zapičite žebelj, za katerega otrok potem drži krog in ga vrti - fijuuuuu:
 Tako smo še cel teden ustvarjali, ko smo prišli nazaj:). Gugl mi je pomagal najt nekaj idej, nekaj pa se nam jih je utrnilo sproti. Zlatolaska je naredila plakat, da je cel izlet predstavila v šoli in nanj nalepila letalsko karto, hotelski listek, slušalke iz avtobusa, papirnato letalo, ki ga je zgibala, kronico iz wc rolice (za kraljico, kakopak;), ki jo je pobarvala in stražarja iz starinske ščipalke, ki ga je pobarvala in mu nalepila kučmo iz traka kosmatega blaga:
 
Pa pesmice ne smem pozabit! To sem našla čisto slučajno, ko sem brskala za temi idejami in uspela pogledat, kljub temu, da je res zafnano, ampak mali so čiiiiiisto navdušeni! Zlatolaska je celo zapela pred razredom (in kazala z rokicami:) Pa še naučili so se nakaj besed po angleško, kar je vedno bonus:). Sošolčki navdušeni, učiteljice navdušene, mala pa sijala od sreče:).

Tako - če greste kam med počitnicami, da imate par idej, kako zadevo naredi še bolj nepozabno svojim otrokom:).

Ni komentarjev: