12 julij 2016

London - 2. dan

Naslednji dan nam je dopoldne še veljala karta za bus (velja 24 ur, če bo kdo šel, kar je zelo praktično!) in smo to seveda izkoristili in se zapeljali do kitajske četrti:
spet smo gledali njihove strehe z milijonom dimnikov (to je zato, ker so včasih imeli v vsaki sobi svoj kamin in posledično toliko dimnikov):
 
Našli smo njihov značilni poštni nabiralnik:
 Se sprehodili čez nekaj parkov (londonski parki so res vredni obiska! Lepa narava in prijazni ljudje):
Obiskalki smo tudi v največjo 6 nadstropno trgovino igrač, kjer smo našli igračko - globokomorsko ribo z lučko, tisto, v katero je bil našemljen oči za pusta lani! In seveda si je vsak lahko izbral eno:) - samo otroci, oči je ostal brez te ribe, ni nič jokal:D.
 Videli smo smešne kraljičine "stražarje" - narekovaji so zato, ker so oni tam samo zaradi lepšega - stražijo v resnici gospodje z brzostrelkami, ki so par korakov stran:D
Ko sva videla to steno, si nisva mogla kaj, da ne bi posnela ene "rock naslovnice", kjer so bili najini otroci na smrt utrujeni, ki, kot vidite, z dušo in telesom, besedami in mimiko razlagajo, da ne morejo narediti niti koraka več...:
In glej ta čudež! Ko smo končno prispeli spet do parka, samo čez cesto, so ti božčki oživeli in očitno dobili neko adrenalinsko injekcijo, ker so se potem podili po njem še 1 uro, plezali po drevesih, tekali sem in tja, se skrivali pod drugimi drevesi in v grmovju...
Skratka - utrujenost je očitno zelo relativna oz. lahko izgine ob pogledu na tako drevo:)... V naslednjem parku smo hranili papige in o utrujenosti sploh ni bilo niti sledu:) Pri otrocih, se razume;).
Mimogrede: to je najsevernejša divja populacija papig (sem so jih kakopak prinesli ljudje, vendar so sedaj divje v naravi - čeprav jih izgleda redno hranijo:)
In ko smo pozno popoldne prispeli na igrišče v spomin princesi Diani, je to spet delovalo na najine male kot hudo poživilo:). Ampak več o tem prihodnjič, ker je to otroški blog in si to igrišče res zasluži posebno pozornost:)

07 julij 2016

London - 1- dan

Pa smo šli! Kooončno, a ne?;) Vemo kam, imamo kovčke, čas je, da odletimo (po adrenalina polnem čakanju, ali nam bo uspelo pravi čas dobit potne liste, ker sem spakirala tastare:D -jap, to se zgodi, če celo noč poslikavaš kovčke in pakiraš celo dopoldne po tej noči;). No, konec dober, vse dobro:
 Potovali smo z nizkocenovnim letalom in to popoldne, ko so najini otroci že lačni (čeprav smo prej jedli, ampak potovalna mrzlica naredi svoje in noben ni pojedel kaj dosti kosila doma), zato sem naredila malico za na letalo - vsak je dobil svojo škatlo in tako ne bi bil problem, tudi če bi morali sedet ločeno:
Vendar so omagali, še preden bi lahko kaj pojedli...
 
 Srečno smo prispeli do hotela - sredi noči sicer, zato se je podmladku zdelo, da se grozno izgubljamo, čeprav se v bistvu niti nismo... Naslednji dan je ta ulica izgledala vsem pol krajša, se mi zdi;)
 In že prvi dan smo preizkusili njihov slavni dvonadstropni avtobus:). To je po pričakovanjih otrokom dogajalo na polno! Po sami sreči smo izbrali takega z odprto streho in po še večji sreči je bil to prekrasen sončen dan! Resno - vse 4 dni v Londonu ni nikoli deževalo (česar ne bi mogla rečt za letošnjo Ljubljano! Za katerekoli 4 dni do takrat:D) in bilo je zelo toplo! Lahko verjamete, če jaz (beri: zmrzljivka) to rečem! In tega tudi ne bi mogla rečt za letošnjo Ljubljano...  
*Ja, bila sem zmatrana od cele noči pakiranja in poslikavanja unih kufrov;).
Najprej nekaj znamenitosti, da boste verjeli, da smo bili res tam;) Nelsonov spomenik:
 
Brez Big Bena tako ne moreš napisat objave o Londonu;)
 
In še London eye, za tiste, ki ste angleško prestolnico zadnjič obiskali pred olimpijskimi igrami in ga še niste videli - meni ni bilo nič jasno - kako da se tega nič ne spomnim:D?
 Na južnem bregu Temze je luškano sprehajališče, kjer smo kar dolgo iskali svoje priljubljene lučke, narejene samo iz sadja, mleka ipd... brez dodatkov (no artifitial anything)! Našli smo jih na mali tržnici malo stran od sprehajališča in čisto v kotu, ko smo že vsi obupali, ker nismo videli nikogar z lučko, čeprav je bil prekrasen sončen dan... Ampak na koncu smo jih le dobili - zahvala za to gre pa očiju, ki jih je na koncu le našel, hehe:). 
A kako vemo, da so naše priljubljene, če še nikoli nismo bili tam in jih drugje ne prodajajo? Ker smo jih že delali - izdali so namreč knjigo 50 lučk, ki sem jo dobila za rd in zaenkrat naredila iz nje 20 različnih:). Ker smo jim bili tako simpatični iz te male države, pa je njihova knjiga vseeno prevedena v naš čudni jezik in ker smo si izbrali vsak drug okus, so nam potem eno kar šenkali:)
 
 Na sprehajališču je polno zanimivega dogajanja, naju je očaral ta živi kip:
 
 Ko pa smo se spet vozili z busom, pa smo videli na eni starinski palači izobešeno tole zastavo s smajlijem - mora ti naredit lep dan:):
 Joj, tole vam vseeno moram pokazati, čeprav je že dolg post: to je hiška, ki je navdihnila nekega peka, da je spekel svoji hčeri večnadstropno poročno torto, kakršne poznamo še danes (to je še ena dobra stvar tega busa, da zveš take bedarije, ki jih sicer ne bi;)...
 
Peljali smo se mimo in potem še čez londonski most:
In nekateri vidno utrujeni...
Drugi pa čisto v elementu... (na srečo smo imeli tiste knjižice s sabo, sicer bi težil, vožnja kar traja;)
 smo se odpeljali nazaj v hotel. Nekateri so omagali že na avtobusu (na zadnjem busu smo šli kar v spodnje nadstropje, da ni pihalo zvečer:).
* Če se slučajno odpravljate v London z otroki in majhnim proračunom, priporočam tele povezave, kjer je veliko fajn idej, ki ne stanejo veliko (ali so čisto zastonj:) in so otrokom zanimive (sem pred izletom prebrskala vse mogoče;), ker kot rečeno - če ne greš pogosto, si želiš dobro izkoristit - najt stvari, ki bojo vsem zanimive in ostale v lepem spominu, pa da ne drviš samo iz ene stvari na drugo, ker to je načrt za polom (vsaj z otroki):
http://thetrustedtraveller.com/30-free-london-attractions/
http://fouraroundtheworld.com/things-to-do-in-london/
http://worldtravelfamily.com/london-for-kids-free-highlights-family-travel-blog/
http://worldtravelfamily.com/grant-museum-zoology-great-free-london-museum-kids/

Lepo potujte, če kam greste!