06 november 2015

Noč čarovnic

 Long time no type. Letos nam crkuje tehnologija, mislim res čisto vse, kar se da, od fotoaparata na morju (ta je imel pravico, saj je pri svoji zelo zavidljivi starosti (za tak tip fotoaparata) vdano prenašal padce po kamenju, ploščicah itd... in odpovedal šele ob 5. letošnjem neumornem tunkanju v vodo:D). Pred in po morju mi je crknil mobi, ki ni imel pravice, ker je bil celo nov (vedno dobivam stare, crkne mi pa novi,ko ga dobim, go figure:D), skoraj hkrati pa še računalnik (kao star (za računalničarje), ampak še v garanciji), ki je 1 mesec čakal na svojo mamo (mama ploščo), tako da mu je vmes že garancija potekla:D. No, zdaj vse dela (kolikortoliko) in upam, da mi uspe kaj napisat, ker dogajalo se je pri nas preceeeej... Tako da nisem niti vedela, kje naj začnem... Verjetno pri noči čarovnic, ne? To je bilo zadnje zdaj...


Ja, vsako leto dolebemo in izrezujemo buče. To je že tradicija, ker je zabavno in luštno:). Pa še bučnice dobiš potem:). Moji najlepši spomini na "tanedobro babico" so iz noči čarovnic, ko smo praznili buče, (da smo dobili bučnice) in jih izrezovali (takrat sicer v precej bolj enostavne vzorce;) in zvečer, če si šel po vasi, je na vsakem vogalu čepela ena taka strašljiva pojava... Nekaj takega kot tale temnolaskina tale strašna lobanja, ki jo je zdizajnirala, izdolbla in deloma izrezala temnolaska. :
Letos smo namerč po zaslugi babi in deda imeli kar 4 buče!!! Tako je vsak otrok dobil svojo in še je ena ostala zame, hehe:) (tista z netopirčki, kakopak;), slika čisto zgoraj).
 Mali si je zamislil in narisal prav tako strašljiv obraz in bil ves jezen, če je kdo omenil, da se mu zdi sestričin še bolj grozen:D.
 Tole čarovnico si je zaželela zlatolaska, izrezala pa sva jo midva. Na drugi strani je izrezan škratek, ampak nimam nobene dobre slike od njega, ker brez škratkov pač ne gre...
In še vse buče skupaj:) Kaj je najnim otročičem najbolj dogajalo? To, da smo znosili vse buče v dnevno sobo, na tla, jih prižgali tam, prednje sem pogrnila našo novo "preprogo" (beri: razrezan star babičin plašč iz ovčjega krzna - odrezala rokave in kapuco in zdaj je krasna preproga:) in mali so se stisnili gor in opazovali "kako je čarobno". Tudi na tej sliki so zraven in gledajo v buče:). Samo če slikava s flešem, ne zgleda čarobno, če slikava brez fleša, pa se ne vidi otrok:D. Parkrat so smeli tam celo zaspat in jih je lubi potem znosil gor in je bilo sploh super:). Očitno buče niso dovolj strašljive, da so tako spokojno zaspali:D.

Ni komentarjev: