10 februar 2015

Valentinovi čokoladni srčki in girlanda srčkov

Ok, moški so znani po tem, da je zanje grozno težko nakupovat, to vse vemo. Sama imam sicer srečo, da imam fanta, ki ni preveč kompliciran, vseeno pa ga s kako kravato tudi ne bi prav nič osrečila:D. Vendar naj vam izdam skrinost: če imate doma sladkosneda, ste za Valentinovo rešene:) Za vsa leta vnaprej! Ja, za rojstne dni boste še vedno morale kaj nagruntat, ampak vsaj v-dan imate rešen:) Skrivnost se skriva seveda v čokoladi, kje pa drugje:)

Ok, tole so še zeloooo stare slike, 3 leta, če smo natančni:D. Ampak vseeno, ideja se kaj dosti ni postarala in ker moramo delat čokoladne srčke od takrat naprej vsako valentinovo (punci pač ne izpustita, kadar je kaj dobrega;) in ker imata tisto svoje čarobno orožje - učke in nasmešek;), jim človek zelo težko reče ne, če ni to res nujno - in tu ni;)

Kako naredite čokoladne srčke? Stopite vsaj dve vrsti čokolade (vsako posebej), recimo belo in temno in najprej detajle naprčkajte v modelčke - lahko so to pikice, črte, karkoli... Počakate, da  se to strdi (lahko date v hladilnik, da bo hitreje, sicer je pa februarja navadno dovolj mraz, da postavite zadevo kar na okensko polico, pa bo;).

Potem vlijete v srčkaste modele še čokolado druge barve (pri nas je vedno bela za okras in večina črne, ker imamo to pač rajši - če imate vi rajši belo, obrnite zaporedje, da bo več bele;).

Potem lahko srčke postrežete s kepico čokoladne kreme ali čokoladnega sladoleda.

Takole je bilo, ko smo delale prvič. Takrat mali še ni sodeloval, ampak je vmes bingljal na meni v slingu:D. Zdaj že polno sodeluje, seveda, sploh pri lizanju lopatk na koncu:D. Takrat je pa samo pojedel končni rezultat:).

Spretni punčki pa sta naredili še tole girlando iz papirja - nekoč so bili to srčki, vendar je vlečenje in razavlačenje girlande terjalo svoje žrtve - obliko:D. Mogoče jih letos spet naredimo, pa vam pokažem, če bi koga zanimalo:)

Lepo praznovanje vsem, ki praznujete dan zaljubljencev in lep neprazničen dan vsem, ki ga ne!

Ni komentarjev: