12 december 2014

Balon raketa

Že vrabčki čivkajo, da obožujemo naš adventni koledar - tega se otroci najbolj veselijo v vsem veselem decembru! Pa je tako poceni in enostavna zadevica:) Škratki nosijo mini darilca, nič velikega ali dragega, ampak naredi ogromno veselja! Vsako jutru punci najprej tečeta dol pogledat, kaj so škratki prinesli v tovornjaček!
 Letos pa smo dobili še škratke skrivačke, našo različico ameriškega "elf on the shelf". Mali so navdušeni! Vsako noč kaj ušpičita in do zdaj je bilo to še vedno povezano z darilcem, ki se skriva v tovornjačku! Prvega sta pisala pismo dedku mrazu, drugega pa visela na balonu:
 Otroke pa je v tovornjačku čakal balon, slamica in tanka vrvica za balon - raketo:
 Pa seveda listek - vendar ker sta punci to delali že lani in predlani, zadevo že dobro poznata (to je očitno že škratovska tradicija, da vedno prinesejo tudi balon raketo:) in podrobnih navodil nista rabili.
 Vendar jih mogoče rabi kakšen drug otrok ali starš, torej:
- balon napihnete in nanj nalepite slamico - samo neupogljivi del - če ima slamica tudi upogljivi del, da odrežite stran.  Mi smo za lepljenje uporabili izolir trak, ker se je daleč najboljše obnesel, smo predlani poizkusili s selotejpom, pa potem s pleskarskim, ampak izolir trak zmaga!)
- vrvico privežite na en del sobe (recimo za okensko kljuko, del pograda, karkoli kar je trdno in ni čisto na tleh
- vrvico na drugem koncu potegnite skozi slamico - to je lažje naredit, če balon prej izpihnete in potem še enkrat napihnete, ko je že na vrvici - naj bo čim bolj gladka (ali debelejši/močnejši sukanec)
 - date napihnjen balon, ki visi na slamici na vrvici otroku v roke in naj ga spusti (vrvico pri tem držite dobro napeto ali jo privežite nekam - nam boljše dela, če jo sami držimo, pa še spreminjamo lahko pot:)
 Brrrruuuuuummmm!!!
Uživajte! Če vam bo 1/100 tako všeč kot nam, se boste imeli odlično! Enostavno, poceni, hitro in zelooo zabavno! Celo za očije;)

2 komentarja:

Kuhinje Gros-Novak pravi ...

Šoping list:
- baloni
- slamica
Kakšno vrvico bomo pa že našli doma :-)

veri pravi ...

Balone in slamice se itak splača met doma - oboje pride v vsakem 2. poskusu prav, tako da le pojdi v šoping:). Pa poceni zadeve so to in še za ustvarjanje prav pridejo. Pa za pinjate. Pa še za kaj:).