01 julij 2012

Julij in avgust

Bila sem prepričana, da te objave ne bom pisala, ker bomo tako in tako vsi na morju - vi in mi. Ampak - vedno je en ampak... tokrat ne najbolj lušten (itak - a obstaja lušten razlog, zakaj ne bi šel na morje kot planirano???)... Ampak mi še nekaj časa ne bomo mogli na morje (več o razlogih izveste v tem tednu), zato sem se pač potrudila najt ideje, kaj bi lahko počeli tu, v vroči Ljubljani oz. Sloveniji - in to take, ki ne vključujejo preveč vode (kar je sploh grozno v tem letnem času, ko vodna zabava dobesedno lebdi v zraku v vsaki drugi besedi...)
No, za vse, ki ste julija in/ali avgusta še "stuck at home" oz. "obtičali doma", ki boste morali še malo počakat na počitnice ali bognedaj letos sploh ne planirate it na morje (v tem primeru resnično upam, da boste poslali vsaj otroke - ker otroci morajo it na morje - po moje je to njihova osnovna pravica, kot hrana in voda in postelja:) No, vsaj mene kot otroka bi veliko lažje prepričal, da spim na tleh ali se odpovem ne vem kakšni hrani kot pa morju (ampak jaz sem priznano usekana na morje - a se vidi, da ga že pogrešam?:D)
Torej, kaj početi julija?

- 1. in 2.7. še lahko ujamete Ano desetnico v Ljubljani, na Špici, v Mariboru in nekaterih drugih krajih pa bo trajala še cel naslednji teden
mini poletje - festival lutkarjev, je že v teku in bo še celo poletje:)
poletje v stari ljubljani bo poskrbelo za klasično glasbo
- 7.7. je za očije turnir 3x3 v košarki na Prešernovem trgu, 21. 7. pa kletka strahu (1x1 v košarki) na Kongresnem trgu
- 15.7. in 19.8 je na Gorenjem trgu srednjeveški sejem
- 22.7. je dan staršev, mogoče vam uspe prepričat otroke, da vas na ta dan pustijo dlje spat:D
- od 26.7. do 18.8. si lahko pogledate kak film v kinu pod zvezdami na Ljubljanskem gradu (priporočam, če nimate malih otrok ali pa imate babico, da jih bo medtem pazila;) - midva sva šla zadnjič, ko je bila tavelika dojenčica in nimam pojma zakaj se je šel film:D - najini otroci pač ne spijo, kaj naj;D)
- to poletje (do 2.9.) lahko še ujamete razstavo o Orinoko indijancih v etnografskem muzeju (smo bili in priporočam:) - puncama je bila sicer najbolj všeč stalna razstava o naših prednikih
- ko smo ravno pri Indijancih: v Šolskem muzeju v Ljubljani (nad podhodom, zraven Maxi marketa) so pred kratkim (14.6.) odprli razstavo o Indijanski šoli iz zemlje v Andih v Boliviji (smo tudi že bili, na muzejsko noč, pojdite pogledat) - če ste že tam, lahko greste še na učne urice iz zgodovine - tavelika je uživala, tamala se je pa malo preveč uživela in se je prav res bala gospodične učiteljice (vse pohvale z naše strani, imajo občutek in res dobro odigrano in zamišljeno!)
- do 16.9. si lahko na Gospodarskem razstavišču pogledate še razstavo teles
- vsako soboto je v stari Ljubljani artmarket, kjer ustvarjalci prodajajo svoje stvaritve - nekatere so prav luškane, naju vedno navdušijo lesene in si vsakič obljubiva, da ko bova pa velika in bova imela veliko stanovanje/hišo, bova pa imela tako desko za rezanje - debelo, močno, teško, lepo, iz masivnega lesa:)
- 29.7. in 26.8. je spet nekaj podobnega: festival artish
- cel avgust - od 31.7. do 2.9. Trnfest v Kudu France Prešeren in okolici
- konec avgusta nas čaka še noč v stari ljubljani

Kaj še lahko počnete v vročem poletju v prestolnici, da se vam ne skeglja pred dopusti - razen da se vozite z gondolo gor pa dol?:D Lahko greste:
- v živlaski vrt (poleti imajo za večje otroke tudi kampiranja, bi znalo biti zanimivo - za mlajše pa poskrbite, da pridete med hranjenjem morskih levov ali šimpanzov, pa ste zmagali;) Zoo je super, samo od vodenja pa rajši ne pričakujte kaj preveč, majo punce še par let faksa za naredit, pa se malo pozna;)
- v botanični vrt - v tem letnem času je res krasen in imam občutek, da se bo tam kmalu pojavila mala škratovska deželica;) Da tam živijo škratki tako že veste, ne?
- v hišo eksperimentov, tam je vedno zabavno
- z ladjico po ljubljanici
- gledat račke na Špico ali v čolnarno (preverjetno imajo mlade račkice;)
- pogledat knjižnico pod krošnjami, malidve sta bili vedno čisto navdušeni (res pa da imamo doma same knjižne molje;)
- v knjižnico - tudi poleti se najde kaj za počet tam;) - lahko si pogledate mandale ali vseposodčke, greste na kako predavanje ali enostavno po knjige za počitniško branje;)
- v igroteko - knjižnico z igračami, če ne drugega

Ok, dovolj za danes, saj boste sproti videli, kaj se splača in kaj ne;)

Ni komentarjev: