05 julij 2012

Hitra malica zunaj

Ker je pomlad (ok, zdaj že vroče poletje, ko sem to pisala, je bila še pomlad:)), radi izkoristimo vsak lep trenutek zunaj, kadar ne cvetijo ravno "tiste" trave - ampak ker je vreme včasih "aprilsko", kot me vedno heca alfa samček (ma nekaj proti aprilu, ne vem, zakaj, pa tako fajn mesec je!) - no, ne glede na mesec, se zgodi, da se vreme hitro menja in mora človek na hitro spakirat malico, ko sonce pokaže, da ga ne zamudi:) 

To ni nobena ideja, samo spodbuda - da tudi če se vam ne da v trgovino na poti, ali se vam ne da ne vem kaj pakirat - tole je vedno doma: kos kruha, konzerva ribic, sadje, kak kreker ali kaj podobnega in mala sladkarijica. Pa bidon s čajem, seveda.

In je čisto dovolj. Skromno, ampak otrokom je vse všeč, če jejo zunaj:) Ali pa recimo makovka in mini čokoladni namaz, pa bidon z vodo, pest rozin in to je to - ko so otroci lačni, je vse dobro:D. In če prekolesarijo nekaj km, so lačni:).

Lahko jejo s čelado na glavi, hehe

Drugi pa vse skup prespijo (hvalabogu, vsaj 1x:D)
 
Dober tek, pojdite jest ven - tudi če nimate doma te možnosti, pa okupirajte "javne" prostore:)

2 komentarja:

N pravi ...

Preprosta a nasitna malica. enkrat upam, da nam boš izdala skrivnost, kako pripraviš otroke, da jejo tako raznovrstno hrano.
BTW s čim je pa Svit pokrit? Zimsko pokrivalo pri vozičku?

veri pravi ...

Ja, takrat je bil še mraz, so pasale bolj nasitne reči:). No, sicer tudi zdaj pojesta vsega vraga:).
Nekaj idej, kako pripraviš otroke, da jajo svašta, sem objavila tule, mogoče ti pride kaj prav:
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2011/11/oroci-in-zelenjava.html

Jupi, nekdo je opazil, zdaj se pa lahko pohvalim, haha: tole Svitovo pokrivalo je v bistvu taka zimska vreča in sem mu jo seveda sama sešila, zato je verjetno še nisi nikjer videla:D. Medo v kompasu je izvezen z navadnim šivalnim strojem in trojnim ravnim in navadnim enojnim ravnim šivom, zadeva ima na obeh straneh zadrgi, da se lahko odpre, ne da bi dete budil (to je pri nas ultra važno - moji otroci nič ne spijo in če kdaj kateri spi, se ga ne budi, če ni glih atomska bomba:D). Zgoraj so 3 drukerji, ki jih lahko zapneš, da dobiš iz zg. dela tako kapuco, ki tudi prav pride, ko recimo dete neseš gor v kakem dežju ali snegu. Na hrbtni strani ima tudi 3 ojačane luknje za trakove za avtosedež. Sem mislila, da se ne splača več delat, ker prvi mesec tako nismo smeli ven, ker je bilo premraz... ampak je vseeno zelo prav prišla:). Mogoče bo jeseni/pozimi spet, če je ne bo že prerasel... Ne prepiha, ker je rdeči žamet kar gosto tkan, pa ful je fino mehka zaradi črne mucke - ta je res zelo zelo luštna, je mami zapravljala, haha.