18 maj 2012

Tema: žuže: razstava in žuže iz domačega plastelina

Kje smo že ostali? Aja, pri temah, a ne? No, punci sta noro zgrabili teme, obožujeta, kadar delamo različne stvari na eno temo in tale je bila še posebej popularna - tako da je kar ne spustita čisto, hehe. Tema so žuželke in druga mala (bolj ali manj) talna bitja. Začele smo tako, da smo šli pogledat razstavo Lile Prap v mestno hišo v Ljubljani (ja, to ej bilo še pozimi;). Punci sta vsakih 5 minut imeli drugo sliko za favorita, katera jima je najbolj všeč:

Ampak mislim, da je celokupno zmagala pikaplonica:)

Potem smo doma delale "domači plastelin"/kuhano slano testo (recept sledi v kratkem v svojem postu, da bo lažje najt, če bo kdo iskal):

Iz raznobarvnih kroglic je Ronja najprej sestavila gosenico:

Potem pa smo delale še raznorazne druge žuželke in druge nevretenčarje:

Tu montira Ronja pikapolonici pike, Lejla pa opazuje vsak njen gib:)

Lejla ima svoj sistem oblikovanja:

Pridi, mala pikapolonica:

Pojdi k prijateljčkom:)

Ronja jih je crkljala kot da so žive:)

Slano testo/plastelin/... in oblikovanje na splošno je pri nas vedno hit. Malo manjši hit je potem pospravljanje za njim;). Ampak se splača, poizkusite - jutri vas čaka recept, potem pa še ostale žuželčje aktivnosti: razstava v Arboretumu, kako zaposlit male prske zgodaj zjutraj z nesvinjskimi aktivnostmi (ker se ti zgodaj še ne da pucat:D), pa še kaj se bo našlo - mislim, da smo naredile vsaj 20 stvari na to temo (vsega nimam poslikanega, ampak nekaj pa:)...

Ni komentarjev: