27 marec 2012

Malice in prigrizki

Že nekaj časa nismo na tem blogu nič kuhali, ne? Doma je seveda dišalo, samo slikala pa res nisem kaj dosti. Zato samo par hitrih idej za malice. 
Tako na hitro, da zapolnimo čas in medmrežje medtem ko čakate, da se spravim naložit slike od teme žuželk in napisat recept za domači plastelin, ok? Torej tole je bila ena hitra malica: dober kruhek, namazan z maslom, čez na tenke rezine narezane hruške, posute z rjavim sladkorjem in vse skup karamelizirano (ali s kuhinjskim plinskim gorilčkom (super igračka, mimogrede:) ali pa če tega nimate, fliknete vse skup pod žar in bo podoben rezultat:
Tole je bil en crumble, mislim, da rabarbarin z jagodami - to so krasne slaščice: enostavne, zdrave, hitro narejene in zelo zelo raznolike - to je lastnost, ki jo najbolj cenim pri skoraj vsem:).
Seveda ne gre brez kakega dobrega sendviča. Tale je bil narejen z domačim kruhom (lepinja ali fokača ali kaj jaz vem, kaj sem takrat delala...) in je bil njami:) Pravilo palca pri sendvičih je to, da mora bit nadeva vsaj toliko kot kruha:)
Tole so sirovi svedrčki - zelo enostavno narejen prigrizek iz pripravljenega listnatega testa (tega se res redko lotim sama, čeprav priznam, da je domače dobro) in naribanega sira (po želji še začinjenega). Zvaljate testo, ga premažete z jajcem, razrežete na 3 enako velike pravokotnike, jih potresete s sirom in naložite enega na drugega. Potem iz tega razrežete za prst debele palčke, ki jih malo zvijete in spečete pri cca 200°C. Pečeni so hitro, lepo dišijo in vsak obisk jih bo z veseljem pohrustal in ne bo izgledalo, kot da nič nimate za ponudit;).
In seveda še kolački:) Mafini so spet ena taka zelo raznolika hrana in če imate še kakšne drugačne modelčke, bodo tudi različnih oblik, kar je pri otrocih vedno plus:)
Če ne verjamete, evo dokaz (ja, star dokaz, saj pravim, da mam še kup stvari za objavit, pa se mi ne da pregledat;):
Punci sta bili res še malo manjši tu, sta bili pa enako požrešni kot zdaj in takale slika bi komot nastala predvčerajšnjim;)
Uživajte in dobro kuhajte:)

1 komentar:

a n a pravi ...

Že nekaj časa spremljam tvoj blog in kot si že verjetno ogromnokrat slišala - imaš super ideje! Na vseh področjih. Hvala, da jih deliš z nami. Mi med drugim obožujemo kuhane kosmiče z jagodno omako in smetano po tvojem receptu, njamsi!
Kako se pa naredi tale crumble? Letos sem posadila rabarbaro in tole se sliši in zgleda božansko...
Lepo se imejte in še veliko ustvarjalnih trenutkov!
Pozdravček!