25 november 2011

Zvezek za glasbo

Vzojiteljica naših ježkov je precej glasbeno navdahnjena in jim dostikrat igra flavto, otroci pa ob tem pojejo. Da bi lahko te pesmice peli tudi doma, nam na oglasno desko da vsakič (ko se jo naučijo) novo pesmico, navadno skupaj z notnim zapisom, pri bolj znanih in daljših pa samo tekst. Meni se zdi to zelo posrečeno, zato sem seveda takoj zgrabila idejo:)
Ker je Ronja letos menjala skupino in sem ji želela pomagat videt, da je v novi skupini tudi kaj fajnega, česar v stari ni bilo in ker  sta punci v teh smrkavih dneh precej bolani in se trudimo ohranjat stik z vrtcem, delamo tudi doma dostikrat stvari, povezane z njim. Zato smo za te pesmice naredile zvezek.
Rabite en navaden brezčrten zvezek, filc, lepilo za les, po želi še karton in odrezke raznoraznih barv flica za krasitev. Če je zvezek namreč kaka poceni varianta, ki nima dovolj trdnih platnic, jih je fino utrdit še s kakim kartonom (naš je iz škatle za kosmiče). To naredite tako, da na primerno velikost odrezan karton enostavno nalepite na platnici z belim lepilom za les in čez vse to nalepite še enako odrezan flic (barvo seveda izbere otrok), da bo zvezek mehek in lep:). Date vse skup pod kup knjig (spredaj in zadaj dajte kako plastiko - folijo ali pogrinjek ali kaj takega, da se ne bi slučajno kaj zalepilo na knjige), da se dobro zalepi in lepilo posuši. 
Zdaj se lahko igrate s koščki flica in zvezek okrasite. Mi smo dali gor ježka.
Potem pa v zvezek lepite pesmice in otroci zraven kaj narišejo (recimo Kekca pri kekčevi pesmi) ali pa zgibate barčico iz papirja in jo otroci nalepijo zraven barčice, ki plava po morju in tako naprej... Potem pa seveda zaigrate in zapojete pesmice (lahko tudi v mikrofon, seveda).

Izi pizi, hiter in poceni projekt, malo priprav, pa veliko veselja:).

Ni komentarjev: