04 november 2011

Izrezovanje buče in bučnice

Za noč čarovnic smo seveda tudi izrezovali bučo, Lepo, okroglo, eko bučo iz babičinega vrta, prosim! Rabite samo tako opevano bučo, fluki in nož, nobenih fensi priprav - če ste seveda zadovoljni z bolj enostavnimi variantami...
Mi smo imeli veliko bučo, skoraj za kočijo! In rabite seveda še kako malo princesko (saj sem rekla,da se radi šemita, kaj naj?;), da vam pomaga - saj veste, princeske pa buče grejo skup (če ne veste, preberite še 1x Pepelko:)
Seveda rabite še druge pomočnike:
Potem se lotite dela: na eno stran buče narišete obraz - mi smo se to spravili delat zvečer, tako da je obraz zelo enostaven in ker sta najini punci še majhni, je prijazen, saj si ju nihče ne upa strašit;):
Zdaj bi vam zelo prav prišel kak večji in močnejši pomočnik/princ/kakorkoli pač rečete temu, ki ga imate doma;) Izrezat je treba namreč luknjo na spodnjem  delu buče:
Zdaj bučo še izdolbemo (semena prihranite, bomo naredili iz njih bučnice:)
Zdaj pa sledi malo bolj natančno izrezovanje "obraza", kjer je spet fajn, če imate še kak dodaten par rok, da vam bučo stabilizira:
Gotovo:
In takole izgleda ponoči, ko vanjo postavite svečko ali dve:)
Kakor sta na začetku kazali neko navdušenje nad bučo, moram odkrito priznat, da ko je bila enkrat osvetljena, sta izgubili čisto vsako zanimanje zanjo in je sploh nista hoteli gledat - tako da sva bila midva daleč največja otroka v družini, ker nama je bila strašno všeč in sva jo skoz hodila občudovat:D.
Ampak vseeno se splača - ker je že tista ura izrezovanja prav zabavna:) (Sploh če vam gre nekdo tako na roko, da naredi ta težji del namesto vas:).
Kaj pa semena/bučnice? Po potrebi jih malo umijte, odcedite, brisat pa jih ni treba, saj se bo na mokre sol lepše prijela. Zdaj jih posolite in date v pečico, segreto na kakih 200°C. Pustite not, da začnejo pokat in dajte ven, ko začnejo lepo rjavet ali že malo prej, če imate radi manj zapečene.
Dober tek

2 komentarja:

Andreja pravi ...

O ti šment, mi smo pa peške vrgli. No bo pa za drugo leto bolj jasno kaj z njimi.
ps
Kje pa imate miške?

veri pravi ...

Miške iz Pepelke?
Ali misliš, kje sta slikani? (pri dediju:) Ful več placa - zakon:) Pa še dedi ju ima zjutraj, da lahko midva malo dlje spiva, hehe. hvala, dedi.