04 februar 2011

Kronice

 Še vedno je zima, kar pomeni, da so otroci še vedno veliko bolni, zato bo mogoče komu prav prišla kaka enostavna hitra ideja, kako razbiti dan, ko s(m)o z otroki doma, ne moremo ven in postanejo posledično rahlo tečni, če se nič ne dogaja. No, tole je vsekakor dogajalo:)
 Tako zelo dogajalo, da sta morala kroni dobiti tudi Jure in Pepa, ki ste ju že spoznali. In ne samo to: s kronami sta morali naslednij dan v vrtec - pod nujno! Na tem mestu bi se rada zahvalila Lejlinima vzgojiteljicama, ki sta potrpežljivo lepili krono nazaj, čeprav jima ne bi bilo treba:) Očitno nisem edina, ki težko rečem ne tem učkom;)
 No, pa to še vedno ni vse: ko je Ronja prišla s svojo krono v vrtec, si jo je strašno zaželela še njena prijateljica, tako da smo se zmenile kar za obisk za naslednji dan in takrat naredile spet nove krone za vse tri - tokrat izpopolnjeno različico: brez selotejpa, zlepljeno z lepilno pištolo in z bleščicami!

 Če bi jo sami radi naredili, potrebujete samo karton, dolgo ravnilo, škarje in svinčnik. Če imate različno stare otroke, je dobrodošel še šiviljski meter za izmerit obseg glave, da lahko človek malo preračuna, koliko rogljev bo to prišlo oz. kako debeli naj bodo, da se bo vse lepo izšlo (seveda so lahko različno debeli, samo da je obseg mnogokratnik ene širine roglja). Če pazite, ko izrezujete roglje prve krone, jih lahko uporabite za drugo in odrežete samo ravni rez na drugi strani, pa že imate še eno kronico:)
Če nimate kartona, bo za silo delal tudi star časopis, samo malo manj trdne bojo.

PS: kruhki so pa sezamovi in sta jih Ronja in Lejla sami oblikovali prejšnji dan (žal nimam slikice, pa saj bosta verjetno kmalu spet;).

Ni komentarjev: